Torredembarra anys 70El beach tennis no té un únic origen. És un esport que es va anar desenvolupant des del principi del segle passat a partir d’altres jocs més tradicionals com les pales a la platja, el tacatà a les platges de la Barceloneta, les pales a Santander, el Frescobol al Brasil, etc.
Els referents més recents els tenim a Torredembarra, on fa més de 25 anys que aquest esport es practica en les seves platges i que ha estat la referència pel seu desenvolupament a Catalunya.
A Torredembarra inicialment jugaven amb una pala de fusta, fent el servei per sota i comptant la puntuació per jocs a 21 punts. Els primers anys, fins i tot, van arribar a jugar tres contra tres (dos davant i un darrer).

Mundial Marina di RavennaVa ser gràcies a l’impuls del beach tennis italià quan el joc es va dotar de les modernes raquetes. El que podem assegurar és que el beach tennis modern amb les mides actuals va néixer a les platges de l’Adriàtic. L’any 1997 va constituir-se la IFBT, Federació Internacional de Beach Tennis, amb l’objectiu de reglamentar-lo, treballar per la formació de tècnics i àrbitres.
El fundador d’aquesta entitat va ser Dr. Giandomenico Bellettini, que la va crear amb l’objectiu final del reconeixement d’aquest esport internacionalment. El Dr. Bellettini va crear les regles de competició, que actualment s’utilitzen internacionalment.
El Dr. Giandomenico Bellettini es actualement el president d’honor de la IFBT – International Beach Tennis

Reconeixement de Catalunya a la Federació Internacional

L’ABTCat fundada l’any 2009, està afiliada a la IFBT des del 2010 i és la representant de la federació internacional a Catalunya. L’ABTCat en els darrers anys, ha organitzat un campionat internacional inscrit en la World Cup l’any 2010, i els europeus el 2011-12-13-21, els campionats mundials del 2014-15-16-17-18-19 a més del Circuit Català de Beach Tennis amb unes 10 proves anuals, en diferents poblacions catalanes.

seleccions1
Foto: Catalunya vs Itàlia de Gym Racket – 2011