Muravera a Sardenya ha tornat a ser la seu del Campionat d’Europa IFBT del 13 al 16 de setembre. Enguany ha estat una alta participació de països i record de jugadors catalans. La delegació catalana torna amb un total de set medalles en les categories pro i tres en les amateurs a banda de la medalla de plata per nacions.

La selecció catalana va aconseguir la medalla de plata després de superar als amfitrions, Sardenya, en els quarts de final, i Polònia en unes semifinals molt dures i disputades, que no es van decidir fins al partit de dobles mixtos de desempat.
Al contrari que en el mundial de principis d’estiu a Castelldefels, en aquesta ocasió Itàlia no va deixar cap opció i es va imposar amb claredat en la final (2-0).

L’europeu es va estrenar amb les proves individuals, on Gerard Torres va guanyar la medalla d’or. Llàstima que Robert Calvo anés per la mateixa part del quadre i es trobessin a semifinals, Rober Calvo va ser bronze com a semifinalista.
Ja en dissabte, al dobles masculí, Gerard Torres i Pol Filella van ser finalistes de la prova masculina, un partit molt igualat i amb molta intensitat de joc i entre jugadors. A la mateixa prova Robert Calvo i Víctor Hernández van arribar fins a les semifinals.


A la prova amateur Marcial Prieto va fer bronze junt amb l’italià Carlo Soavi en arribar a les semifinals del dobles amateur.
Al dobles femení la parella Macarena Robledo i Alejandra Jiménez es van penjar el bronze després d’arribar a les semifinals.
Diumenge es van disputar els dobles mixtos, on Gerard Torres va conquerir una segona medalla d’or fent parella amb la italiana Ilaria Brunelli.
A la prova amateur les parelles Xenia Cantoni i Jaime Bellini, i Sara Pelayo i Marcial Prieto van arribar fins a les respectives semifinals aconseguint les medalles de bronze en la prova mixta amateur.
La jove, Sara Pelayo, única representant catalana en la prova Sub-15 va ser subcampiona d’Europa fent parella amb la italiana Giulia Giuliani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medaller
– Categories pro
Torneig per nacions (subcampions)
Gerard Torres (campió individual masculí)
Robert Calvo (bronze individual masculí)
Gerard Torres i Pol Filella (subcampions dobles masculí)
Robert Calvo i Víctor Hernández (bronze dobles masculí)
Macarena Robledo i Alejandra Jiménez (bronze dobles femení)
Gerard Torres (campió dobles mixtos)

– Categoria Sub-15
Sara Pelayo (subcampiona dobles femenins sub-15)

– Categories amateurs
Marcial Prieto (bronze dobles masculins)
Xènia Cantoni i Jaime Bellini (bronze dobles mixtos)
Sara Pelayo i Marcial Prieto (bronze dobles mixtos)