El quinze de gener del dos mil nou un grup de jugadors i jugadores es van reunir per iniciar un nou projecte del beach tennis català amb l’objectiu de promocionar la pràctica i competició en l’àmbit català i internacional.

Del primer circuit celebrat l’any 2009 amb dues proves, s’ha arribat a un circuit estable que ha anat creixent d’any en any arribant amb el suport dels clubs col·laboradors a catorze proves.
Cada any s’ha celebrat el campionat de Catalunya arribant enguany a la novena edició.
Un pas molt important per l’Associació va ser l’afiliació a la IFBT (International Federation Beach Tennis) l’any 2010, que va obrir la possibilitat d’organitzar campionats internacionals de primer nivell al nostre país i la participació dels nostres jugadors i jugadores amb la selecció catalana en campionats continentals i mundials. Els millors resultats de la selecció catalana han sigut:
Campions del Món (2012, 2014 i 2018) Campions d’Europa (2015)
2a posició a l’Europeu (2016, 2017 i 2018).
L’ABTCat va organitzar el Campionat d’Europa els anys 2012 i 2013, i va ser el 2014 quan es va organitzar el primer el Campionat Mundial a Barcelona després d’haver-se disputat durant disset anys a Marina di Ravenna. Del 2014 al 2017 els mundials s’han disputat a Barcelona i el 2018 a Castelldefels.
Durant aquest any anirem publicant fotos dels deu anys d’història.