Quan falten pocs dies per començar el campionat mundial, que se celebra per cinquè any consecutiu a Catalunya, els organitzadors estem molt satisfets amb l’àmplia participació que preveiem aquest any.
Aquesta és la millor oportunitat perquè els esportistes catalans de tots nivells i edats puguin gaudir de quatre dies del més divertit beach tennis, que es disputarà al quiosc Ananda a Castelldefels i competir amb esportistes que vénen de diferents països.
La gran novetat d’enguany és que els eliminats en el quadre final de l’amateur passaran a jugar a una nova categoria amateur B, això permetrà que totes les parelles juguin un mínim de quatre partits.
Per fer possible aquest esdeveniment l’organització ha previst una grada coberta a la pista central de 250 places, 14 carpes, 2 pistes centrals i 18 pistes auxiliars, serveis de primers auxilis i fisioteràpia. Tots els participants tindran una bossa de benvinguda.
La bona feina de les darreres edicions celebrades a Catalunya ha fet que un any darrere l’altre augmenti la participació, que es veurà reflectit amb una alta participació de jugadors estrangers. Cal destacar pel nombre la representació de Brasil, Alemanya, Polònia, Letònia, Itàlia (tots ells amb una vintena d’esportistes), també hi haurà participació important de Bielorússia, Lituània, Sardenya, Hongria, Canadà, Estats Units, Egipte, i per primera vegada competirà un equip del País Basc amb el suport d’Euskal Herria Kirola.
El mundial IFBT és bàsicament un campionat dins del concepte d’esport de lleure i esbarjo on es busca una participació amplia de jugadors que vulguin passar uns dies gaudint del seu esport i per això es realitzen proves de tots els nivells que van des de veterans de +50 a joves Sots 12, passant per amateurs B, A i categoria Open (coneguda a Catalunya com a Pro) en dobles masculí, femení i mixtes.
L’esport de lleure (no federat) té una àmplia implantació mundialment dins del moviment d’esport per tothom “sport per tutti” “sport for all” i en molts països hi ha diverses organitzacions que desenvolupen l’esport de lleure, adaptant moltes vegades regles i dimensions a la tipologia dels practicants. La IFBT internacionalment va decidir compartir aquest moviment i no competir amb altres federacions per l’alta competició i l’esport federat.
L’ABTCat com a entitat de lleure vol seguir liderant l’esport del beach tennis com a eina d’esbarjo al país.