Recentment es va celebrar a Ravenna la reunió anual entre el president Giandomenico Bellettini, vicepresident Joan Egea i altres membres de l’EXCOM que va servir per compartir idees, implementar innovacions i establir l’estratègia en l’organització d’esdeveniments mundials futurs.
Tal com va comentar Joan Egea, es va aprovar les dates del Campionat Mundial 2020 que es disputarà a Castelldefels del 2 al 5 de juliol per tercer any consecutiu.
Aprofitant l’esdeveniment, el 2 de juliol al matí tindrà lloc el congrés extraordinari amb la participació dels delegats de les organitzacions afiliades a IFBT d’arreu del món, on es tractaran importants temes sobre el futur de l’organisme internacional.
Un altre tema tractat va ser la incorporació de nous membres: Bulgària i Polònia. Esportistes d’aquests dos països participaran oficialment a les competicions IFBT a partir de l’any vinent.
Destaca l’inici d’homologació de pilotes de beach tennis que portaran el segell d’aprovació IFBT, per tal de tenir unes pilotes que satisfacin les expectatives dels jugadors, tenint en compte les característiques del material, el toc, la suavitat, la resistència, pes, etc.
Una decisió important ha estat el trasllat de l’oficina central de Ravenna, Itàlia a Barcelona, això no implica el trasllat de la seu (headquarter) que es manté a Ravenna.
I, finalment, com molts de vosaltres sabeu l’any vinent IFBT celebra el seu 25è aniversari. Durant aquests anys la Federació ha estat part essencial en la creació i desenvolupament del beach tennis mundial. En aquesta ocasió IFBT vol produir una raqueta commemorativa de la marca King amb l’actual tecnologia que serà fabricada per Top Grip. En aquell moment, les raquetes King creades per IFBT va ser pioneres en el seu temps i precursores a les actuals raquetes de fibra.